Behandelingen

Zwangerschapsmassage

Wat houdt zwangerschapsmassage in:

Lieve mama to be,

Gefeliciteerd met jouw zwangerschap.

Negen maanden lang draag jij jouw kindje in jouw buik. Daarom mag jij een moment voor jezelf nemen en jouw lijf laten ontspannen.

Jij en jouw lichaam zijn hard bezig met een kindje te groeien in je buik. Hoe verder je in de zwangerschap bent, je wel kan merken hoe hard jouw lijf aan het werk is. Je slaapt minder goed en je buik wordt steeds groter. Daarom is het goed om voor jezelf te blijven zorgen en rustmomenten te nemen. Hierdoor kom je weer tot rust en maak je weer verbinding met jezelf en je kindje.

Deze heerlijke zwangerschapsmassage heeft als doel jou goed gegrond te houden en de baby te laten groeien in een gebalanceerd lichaam en kalme geest.

Wat kun je verwachten van de behandeling:

Terwijl je ligt op een verwarmde zwangerschapsmassagetafel met uitsparing voor de buik en borsten, word je overgoten met warme olie speciaal voor tijdens de zwangerschap. Zowel de achterkant van het lichaam, als de buik, schouders, nek en hoofd wordt rijkelijk gemasseerd.

Uiteraard kan de massage aangepast worden aan je wensen en/of fysieke (zwangerschapsklachten).

Het is geen sportmassage, maar echt een mooie, zachte, warme, liefdevolle massage.

De behandeling duurt bij elkaar 90 minuten. Ik ontvang je eerst met een kopje thee en een voetenbad. Daarna krijg je een heerlijke massage van 75 minuten. Na de massage even rustig landen met een glaasje water

 

Duur behandeling: 90 minuten

Kosten behandeling: € 80,- bij mij in de praktijk.
Kosten behandeling bij jou thuis € 90,-*
*Inclusief 25km reiskosten vanaf Lunteren excl. overige kilometerkosten en eventuele parkeerkosten.
Belangrijk om te weten:
Kom ik bij jou thuis voor een behandeling? Dan is dit alleen mogelijk wanneer ik mijn massagetafel op de begane grond kan opzetten. Dit i.v.m. tillen en grootte van de tafel. Wanneer je hier vragen over hebt, stuur mij dan gerust een bericht.

Postpartum massage

Wat houd een postpartum massage in:

Lieve mama,

Wat een bijzondere tijd! Of je nu in afwachting bent van je kleintje of net in de wereld hebt verwelkomd, deze fase zit vol spanning en soms wat onzekerheid. Je lichaam en geest maken zoveel mee, het leven lijkt even op z’n kop te staan, vooral in die eerste weken. Met al die hormonen, liefde, vermoeidheid en mogelijk veel te verwerken na de bevalling. Het is allemaal oké. En het verdient zeker aandacht, vooral voor jou. Tijdens de massage, op je eigen bed of met je kindje dichtbij tijdens het geven van borstvoeding, kunnen we een moment van rust creëren. Want in deze kraamtijd, waar de meeste aandacht vaak naar je prachtige baby gaat, mag je niet vergeten dat jij en je lichaam ook liefdevolle zorg verdienen.

 

 

Wat kun je verwachten van de behandeling:

Je verdient wat extra liefde en ontspanning na zo’n intens mooie gebeurtenis.

Ik verwelkom je graag als nieuwe mama met een warm kopje thee, terwijl je geniet van een rustgevend voetenbadje. Dit is jouw moment om te ontspannen en je verhaal te delen, terwijl ik aandachtig luister.

Ik bied je een volledige lichaamsmassage aan, waarbij ik speciale aandacht kan besteden aan eventuele ongemakken die je ervaart. We sluiten af met een kalmerende kop thee, zodat je weer rustig kunt landen en kunt reflecteren op hoe je je nu voelt.

Je kunt kiezen voor een massage op je eigen bed, waarbij je baby’tje ook welkom is om naast je te liggen en te genieten. Als alternatief kan ik mijn massagetafel meenemen, waarbij je comfortabel kunt liggen dankzij de speciale uitsparing voor je borsten.

Het is dan fijn als er iemand anders voor je baby’tje kan zorgen, zodat jij je volledig kunt overgeven aan ontspanning. Ik kan al vanaf 5 dagen na de bevalling langskomen, maar bij een keizersnede is het beter om te wachten tot de wond goed genezen is, meestal na 6 weken.

Onthoud, ook al verwacht onze cultuur dat je na 10-12 weken weer actief bent, jij bent nog steeds een postpartum vrouw. Dus zelfs jaren na de bevalling ben je van harte welkom voor een postpartum massage.

Je prachtige lichaam heeft iets wonderbaarlijks gedaan en verdient alle liefde en aandacht. Dit moment is helemaal voor jou. Laat mijn handen je dragen en omhullen in liefdevolle zorg

Duur behandeling: 120 minuten

Kosten behandeling: Bij mij in de praktijk €110-,

Kosten behandeling: Bij jou thuis € 130,-*
*Inclusief 25km reiskosten vanaf Lunteren excl. overige kilometers en eventuele parkeerkosten.
Belangrijk om te weten:
Kom ik bij jou thuis voor een behandeling? En je bed staat niet meer op klossen of je mocht liever hebben dat ik mijn massagetafel meeneem. Dan is dit alleen mogelijk wanneer ik mijn massagetafel op de begane grond kan opzetten. Dit i.v.m. tillen en grootte van de tafel. Wanneer je hier vragen over hebt, stuur mij dan gerust een bericht.

Ayurvedische massage

Wat houd Ayurvedische massage in:

Lieve vrouw,

Een Ayurvedische Abhyanga massage voor vrouwen biedt de perfecte gelegenheid om deze momenten van rust en zelfzorg te omarmen.

 

Ayurveda is een eeuwenoude Indiase geneeskundige traditie die gericht is op het bereiken van balans en harmonie in het lichaam en de geest. De Abhyanga massage heeft vele voordelen voor vrouwen. Allereerst helpt het bij het verminderen van stress en angst, terwijl het de zintuigen kalmeert en de geest tot rust brengt. Het bevordert ook de bloedcirculatie en versterkt het immuunsysteem.

 

In de drukte van het moderne leven vergeten we soms het belang van tijd nemen voor onszelf, om te ontspannen en weer in contact te komen met ons lichaam en geest. Deze massagevorm, vanuit de eeuwenoude Ayurvedische tradities, is doordrenkt met liefde, zachtheid en de intentie om jezelf te koesteren.

 

 

Wat kun je verwachten van de behandeling:

.

Tijdens de massage wordt de olie met liefdevolle, vloeiende bewegingen op het lichaam aangebracht. De massagetechnieken variëren van zachte strijkbewegingen en lichte druk, afhankelijk van jouw voorkeur en behoeften. De massage richt zich op het hele lichaam, inclusief gezicht en haar/hoofdhuid, schouders, nek, buik, hartstreek, zodat je in volledige ontspanning kan komen.

 

De gehele massage duurt 90 minuten afsluitend met een glaasje water. 

Duur behandeling: 90 minuten

Kosten behandeling: € 90,-

Bengkung belly binding

Wat houd de bekung belly binding in:

De bellybind ondersteunt zowel je lichamelijke als emotionele herstel na de bevalling.

Bengkung Belly Binding is een effectieve manier om jou als (nieuwe) mama te ondersteunen in je herstel. Het is een methode uit Maleisië waarbij het bekken en de buik op een speciale manier worden ingebonden met een 17 meter lange doek van zachte kwaliteit. Het lichaam herstelt zich in kortere tijd dan wanneer je niet bindt, vanwege het sneller afvoeren van bloed, lucht en vocht.

Voordelen van de benkung belly binding

♥ helpt organen hun oorspronkelijke plek en grootte terug vinden

♥ brengt heupen, buik en ribben terug bij elkaar

♥ vermindert de tijd van postpartum vloeien

♥ vermindert vochtophoping

♥ helpt als ondersteuning en voorkomt een verkeerde houding tijdens het (borst)voeden

♥ houdt het buikgebied aangenaam warm wat zorgt voor een goede doorbloeding

♥ geeft een beschermend en geborgen gevoel in een periode van kwetsbaarheid

Wat kun je verwachten van de behandeling:

De behandeling :

Jouw lichaam wordt voorbereid op een belly bind door een verwarmende moxa behandeling,

Een helende buikmassage en een castorolie pakking. Dit ondersteunt het heingproces van de baarmoeder en zorgt voor een diepe ontspanning.

De eerste twee weken na de bevalling kan de belly bind tot wel 24 uur gedragen worden.

Daarna is 6-10 uur voldoende en zou de belly bind voornamelijk s’avonds en s’nachts kunnen worden gedragen. Tijdens de behandeling krijg je duidelijke instructies, zodat jij zelf of samen met jouw partner de belly bind om kunt doen.

 

Duur behandeling: 40 minuten

Kosten behandeling: € 90,-

Reiki behandeling

Wat houd reiki in:

Reiki betekent Universele Levensenergie

Rei = universeel en ki = levensenergie. Reiki is de energie die alles creëert, binnen en buiten ons. Reiki is een oude, eenvoudige en praktische methode voor diepe ontspanning en hands-on genezing.

De eerste ervaring is die van een diepe ontspanning. Dat is altijd het belangrijkst bij herstel. Als we ziek zijn of gestrest, dan zijn we niet in balans. Reiki helpt je om die balans weer te vinden. De kunst in dit leven is om zo dicht mogelijk bij onszelf te zijn, vanuit onze kern te leven. Reiki brengt je weer terug bij jezelf.

Wat kun je verwachten van de behandeling:

Je ligt aangekleed op de behandeling tafel.

Ik leg mijn handen in verschillende posities op de voorkant en achterkant van jouw lichaam. Ik help je lichaam te ontspannen, zodat de energie weer goed kan gaan stromen. Je kunt tijdens een Reikibehandeling op sommige plaatsen een warm, tintelend, gevoel krijgen omdat daar dan meer energie naar toe stroomt.  Soms voel je een lichte verergering van een klacht en ook dan weet je dat Reiki daar aan het werk is. Reiki kan je helpen bij lichamelijke, mentale en emotionele klachten. Mochten er klachten zijn aan het lichaam dan kan ik dat ook gericht behandelen. Soms zijn er meerdere behandelingen voor nodig om de klachten te laten afnemen.

Duur behandeling: 40 minuten

Kosten behandeling: € 50,-

Veel gestelde vragen

De massagetechnieken die worden toegepast zorgen voor de afvoer van vocht en afvalstoffen. Het is daarom raadzaam om na een massage veel water te drinken om dit proces te ondersteunen. Doe je dit niet dan zou je eventueel last kunnen krijgen van hoofdpijn.

Ook al moet je na 10-12 weken weer aan het werk, jij bent nog steeds een postpartum vrouw. Dus zelfs jaren na de bevalling ben je van harte welkom voor een postpartum massage.

Contraindicaties : 

– Eerste trimester zwangerschap

– Menstruatie

– Ander geslacht

– (vermoeden van) kanker

– Koorts, griep of verkouden

– Aversie naar olie..

Jazeker. Het is zelfs raadzaam om na een keizersnede een massage te nemen voor de afvoer van adrenaline en afvalstoffen. Het hoofd, de nek, de schouders, de armen, de benen en de voeten kunnen met zekerheid worden gemasseerd. De rug kan ook worden gemasseerd wanneer je comfortabel op je zij kunt liggen. Een buikmassage zou kunnen worden toegepast minimaal 6 weken na de bevalling, afhankelijk van het helen van de wond.

Het beste resultaat bereik je door 12-24 uur per dag ingebonden te zijn gedurende een periode van 5-10 dagen in combinatie met bedrust. Na deze periode kun je beginnen met langzaam afbouwen door bijvoorbeeld gedeeltes van de dag ingebonden te zijn of gedurende de nacht. De Bengkung Belly Bind gebruik je meestal tot zes weken postpartum. Na zes weken is het sowieso aanbevolen om bekkenbodem en lichte buikspieroefeningen toe te voegen.

De lengte van de doek en dat deze precies aansluit om het lichaam maken het verschil. De Bengkung Belly Bind bedekt het buikgebied vanaf de onderkant van de borstkas helemaal tot onder de heupen. Daardoor werkt het niet alleen ter hoogte van de taille maar ondersteunt het ook de ribben en de heupen om hun oorspronkelijke positie weer in te nemen. Er is geen andere manier van belly binden die zich dermate individueel aanpast aan de vormen van de vrouw en dit zorgt voor betere resultaten.

Nee. Tijdens de behandeling krijg jij en je partner een duidelijke uitleg om dit straks zelf te kunnen.